Nieuws

Fokkerijorganisaties die ook na 1 januari 2012 erkend willen blijven, moeten voor 1 oktober een nieuwe erkenning aanvragen. De huidige regelgeving vervalt met ingang van het volgend jaar.

Sinds mei 2011 gelden er aangepaste regels voor de erkenning van fokkerijorganisaties. Deze regels zijn zowel van toepassing op de huidige erkende fokkerijorganisaties (die ook na 1 januari 2012 erkend willen blijven), als organisaties die niet erkend zijn, maar wel erkend willen worden.

De fokkerijregelgeving is in 2010 door het Productschap Vee en Vlees (PVV) aangepast om de erkende fokkerijorganisaties meer duidelijkheid te geven over hun rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Het ministerie van EL&I heeft de door PVV voorgestelde regelgeving in mei goedgekeurd. De regels gelden voor de sectoren varkens, schapen en geiten, runderen en buffels en paardachtigen.

Erkenning

Op 1 januari 2012 vervalt de huidige erkenning van de erkende fokkerijorganisaties. Als de nu erkende organisaties erkend willen blijven, moeten zij vóór 1 oktober een nieuwe erkenning op basis van de nieuwe regelgeving hebben gekregen van het PVV. Deze nieuwe erkenning moet zo spoedig mogelijk worden aangevraagd. De betrokken organisaties zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

De nieuwe regelgeving biedt ook nog niet erkende organisaties de mogelijkheid een aanvraag in te dienen. “Voor organisaties die in het verleden nog niet eerder erkend zijn, is het verstandig om vóór het invullen en indienen van de erkenningsaanvraag contact met ons op te nemen”, aldus het PVV.

Aanvragen

Om het aanvragen van een erkenning zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft het PVV een handboek opgesteld dat dient als hulpmiddel bij het invullen van het aanvraagformulier en het indienen van een erkenningsaanvraag.

Per diersector is er een lijst van erkende organisaties beschikbaar op de website van PVV. Daar is ook meer informatie te vinden en een aanvraagformulier te downloaden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.