Nieuws
Het Schaap

De live-uitzending van vakmedium Het Schaap en GD afgelopen donderdagavond is door de deelnemers als goed tot zeer goed beoordeeld. Het programma kende vijf onderdelen.

Het eerste deel ging over de lammerperiode waarin een film van een normale geboorte werd getoond en toegelicht, gemaakt door de ULP in Harmelen. Daarna was er een video met opmerkelijke beelden van afwijkende liggingen, volgde informatie over het nemen van een ‘swab’ bij vroeggeboortes en besprak GD’er René van den Brom de ziekte schmallenberg.

Vervolgens was er een inleiding door Karianne Peterson van GD over zwoegerziekte. Daarin liet ze een een zeer opmerkelijk verschil zien tussen de kansen op ziekteoverdracht in de wei en besmettingen op stal.

Een nieuwe video over wolfpreventie, die op deze avond voor het eerst werd vertoond, leverde in de chat veel vragen en discussie op. De film is gemaakt door de Gelderse Gebiedscommissie voor de wolf en LTO. Vervolgens brachten Gallagher Europe en Hipra informatie.

Piet Vellema van GD ging vervolgens in op de ziekte leverbot waarin hij wees op het belang van monitoring.

Tot slot presenteerde Eveline Dijkstra van GD veel informatie over een nieuwe schapenziekte: fotosensibiliteit.

Na afloop konden deelnemers nog enige tijd vragen stellen aan de sprekers. Alle honderden vragen werden direct beantwoord. De deelnemers hebben allen een link gekregen waarmee ze de uitzending kunnen terugkijken. Ook was er een enquête waarin werd gevraagd hoe ze de live-uitzending hebben ervaren. Vrijwel alle onderdelen en onderwerpen werden goed tot zeer goed genoemd.

Het Schaap zal vaker dit soort online-uitzendingen gaan maken. Abonnees van het vakblad krijgen korting op deelname.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.