Nieuws
Polderlam
Klaas van Veen gaat Welsh lamsvlees vermarkten in Europa (foto: Polderlam).

Opmerkelijk nieuws dat bekend werd op de Royal Welsh Show: het Nederlandse bedrijf Polderlam van Klaas van Veen gaat lamsvlees van Farmers Fresh Wales verspreiden in Europa. Het gaat vooral om de afzet naar Duitsland.

Farmers Fresh Wales is een lammerenslachterij in Wrexham. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Engelse Kenilworth. Farmers Fresh bestaat 23 jaar en is in handen van 2.500 schapenhouders. Verreweg de meeste geslachte lammeren gaan naar het Europese vasteland waar ze worden verwerkt en verder vermarkt.

Papierwinkel door Brexit

Door de Brexit moet Farmers Fresh voor elke export veel papieren invullen. Daarom heeft het bedrijf met Polderlam afgesproken dat alle karkassen eerst naar het bedrijf van Van Veen gaan. Dat zou volgens Farmers Fresh aanmerkelijk minder papierwerk opleveren. “En we hopen dat de vele contacten van Klaas van Veen ons ook meer afzet zal opleveren”, zegt een woordvoerder van de Welshe slachterij.  “We denken dat we daardoor onze schapenhouders betere prijzen kunnen betalen.”

Polderlam

Polderlam is een initiatief van schapenhandelaar Klaas van Veen in Zuilichem. Het bedrijf zet elke week 10.000 Nederlandse en Britse lammeren af. De overeenkomst tussen Farmers Fresh Wales en Polderlam werd op de Royal Welsh Show bekrachtigd.

In Het Schaap van september komt een uitgebreid fotoverslag van de Royal Welsh Show.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.