Nieuws
blauwtong

GD en LTO hebben de twee eerder aangekondigde informatieavonden over blauwtong naar voren gehaald. De eerste is komende maandag.

Veel schapenhouders blijken zich zorgen te maken over de besmettingen in België en Duitsland. Daarom hebben GD en LTO op maandag 8 april en dinsdag 16 april informatieavonden. Die zouden eerst op 24 en 25 april plaatsvinden.

De bijeenkomst op 8 april is in ‘In ’t Zand’, Bestseweg 52, 5688 NP Oirschot. Die op de 16e is in ‘Ons Boerenerf’, Banendijk 5, 6034 SV Nederweert-Eind. De avonden zijn vrij toegankelijk. Ze beginnen om 20 uur.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

1 reactie op “Informatieavonden blauwtong vervroegd

 1. Marcel zimmer schreef:

  Helaas komt deze informatie avond voor ons en mogelijk vele anderen te laat….
  Mijn man en ik houden hobbymatig schapen. Vorige week vertoonde één van onze schapen verontrustend gedrag, wat ons erg aan blauwtong doet denken. De dierenarts bevestigde deze vermoedens en hebben hier de noodzakelijke vervolgstappen op ondernomen. Gezien wij in een gebied wonen (Almere-buiten) waar veel herders met hun kuddes lopen, kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn.

  Wij zijn echte schapenliefhebbers, en voelen ons verantwoordelijk dit zo veel mogelijk delen. Je kunt hier niet voorzichtig genoeg in zijn.

  Hartelijk groet,
  Marcel en Lydia Zimmer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.