Nieuws

Schapenhouders zullen niet worden vervolgd als zij hun vee onvoldoende beschermen tegen wolven. Dat laat het ministerie van Landbouw weten.

Volgens de wet (Besluit houders van dieren, art. 1.6, derde lid) is elke veehouder verplicht het vee te beschermen tegen roofdieren. Op vragen van de Partij voor de Dieren laat minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal weten hier niet op te handhaven. Wolven komen nog maar sinds enkele jaren in ons land voor en het kost de schapenhouders tijd om daar op te anticiperen.

Volgens de minister worden schapenhouders die geen wolfwerende maatregelen nemen, nu niet beschouwd als overtreders van de wet.

De NVWA is bezig met een onderzoek naar hoe die verplichte bescherming van schapen het beste kan worden uitgevoerd.

Aanleiding voor de Kamervragen is dat schapenhouders maar beperkt gebruik maken van subsidies voor wolvenafrasteringen en andere werende maatregelen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “‘Verplichte wolvenafrastering nog niet aan de orde’

  1. Koos van den Boogaard schreef:

    Wat een mazzel !!!!!
    Dit geeft toch wel een heel speciaal gevoel.

    Mochten binnenkort enkele liefhebbers van tijgers besluiten dat dit roofdier met open armen ontvangen moet worden…..dan kan ik van geluk spreken dat ik niet vervolgd word, wanneer ik mijn kinderen niet hiertegen beschermd heb.

    Ik ben de Partij voor de Dieren c.s. heel dankbaar…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.