Nieuws

Steun voor heideschapen

heideschapen

De Stichting Dinamo doneert 92.000 euro aan kuddestichtingen en een stamboek van heideschapen. Met de schenkingen hoopt deze stichting welzijn en biodiversiteit te stimuleren.

Het grootste deel van de 92.000 euro gaat naar stichtingen die heideschapen inzetten in de natuur. Dinamo heeft er 15 geselecteerd in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant. Samen zetten die zo’n 4.000 schapen in op 14.000 hectare natuur en hei.

De stichtingen kunnen het geld gebruiken als vergoeding voor kosten die ze maken voor dierenwelzijn: vaccinaties, dierenarts, voer en wolfwerende maatregelen.

Een kleiner deel van de 92.000 euro gaat naar de Nederlandse Fokkersvereniging Het Drentse Heideschaap, waar ook de Schoonebeeker onder valt. Het stamboek krijgt 15.000 euro als steun voor bestrijding van de ziekte CL.

Met deze donaties probeert de Stichting Dinamo de biodiversiteit te stimuleren. “De uitdagingen voor de oude schaapskuddes en hun zeldzame heideschapen zijn groot”, aldus Henk Atze Dijkstra, directeur van het Dinamo Fonds. “Als anti-stikstofschade-grazers zijn ze onmisbaar voor het natuurbeheer en de biodiversiteit en verdienen ze zeker onze steun ”.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.