Nieuws

RVO had haast met opschoonactie

1
I&R

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland had haast met de I&R-opschoonactie die morgen van start gaat. Daarom is de actie niet in detail voorgelegd aan vertegenwoordigers van de schapensector.

Die vertegenwoordigers zijn op zijn zachtst gezegd verrast door de actie van RVO. Gisteren maakte de organisatie bekend dat schapenhouders in de maanden november en december de kans krijgen hun I&R-gegevens kosteloos op orde te brengen.

RVO zegt dat in juni met de sector is afgesproken deze actie te gaan voeren. Dat er daarna geen gedetailleerd voorstel is gedaan, komt doordat RVO haast had. Formeel zou RVO ook geen toestemming van de sector hoeven vragen omdat het hier om een wettelijke taak zou gaan.

Schapenhouders die fouten in hun I&R-meldingen alsnog rechtzetten, zullen hiervoor geen zogeheten administratieve retributies van RVO krijgen. Die vrijwaring gaat niet verder dan RVO, zo laat de organisatie weten. Dit betekent dat bijvoorbeeld de NVWA bij overtredingen alsnog boetes kan opleggen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “RVO had haast met opschoonactie

  1. sijke schreef:

    Ben nu eigenlijk wel nieuwsgierig wat nu precies de reden van die haast is…….want ja, die wordt nu net niet genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop