Nieuws

RvO gaat DGF-heffingen innen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat de heffingen voor het diergezondheidsfonds innen. Schapenhouders moeten zelf aangifte doen.

Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer weten. Eerder was er al sprake van dat de DGF-heffing een digitale aangifte zou worden.

Elke heffingplichtige veehouder krijgt jaarlijks een uitnodiging om die digitale aangifte te doen. Op basis van de I&R-gegevens over het voorliggende kalenderjaar berekent RVO.nl de hoogte van de voorlopige heffing. De voorlopige aanslag wordt in het jaar volgend op de periode waarin de voorlopige aanslag is verzonden definitief gemaakt op basis van de gegevens die op dat moment bekend zijn over het kalenderjaar waarover de definitieve aanslag wordt berekend. De RvO verrekent het verschil tussen definitieve aanslag en de voorlopige aanslag in de daaropvolgende aanslag.

Het ministerie van EZ sluit naar verwachting nog deze maand over de nieuwe betalingen voor het DGF een convenant met onder meer de vakgroep schapenhouderij van LTO-Nederland en het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders.

De heffing van 2015 wordt 78 cent per schaap. Schapenhouders met minder dan 26 schapen hoeven niet te betalen. Het aantal schapen wordt gepeild op 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.