Nieuws

DGF-rekening wordt digitale aangifte

1

Schapenhouders krijgen dit jaar geen rekening voor het diergezondheidsfonds (DGF), maar moeten zelf digitaal aangifte doen. Dat wil het ministerie van Economische Zaken.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe aangifte precies zal worden. Waarschijnlijk zal die via mijnrvo.nl gaan plaatsvinden. Jeljer Wynia van LTO-Nederland denkt dat elke heffingplichtige schapenhouder van de RvO een voorstel voor het te betalen bedrag krijgt. ‘Net als bij de belasting. Je krijgt een opgave en bent er zelf verantwoordelijk voor dat je betaalt.”

Met ingang van dit jaar int het ministerie van EZ de DGF-heffing. Dat was een taak van het opgeheven Productschap Vee en Vlees.

De heffing van 2015 wordt 78 cent per schaap. Schapenhouders met minder dan 26 schapen hoeven niet te betalen. Het aantal schapen wordt gepeild op 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “DGF-rekening wordt digitale aangifte

  1. j dudink schreef:

    Wormbesmetting is het grootste probleem bij schapen. In combinatie met paarden weid ik veel om. Vruchtbaarheid kun je er nog wel in fokken dus ziektebestrijding is nummer een.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.