Nieuws
schapendiefstallen
Het hoger beroep van de veroordeelde schapendieven dient voor het gerechtshof in Arnhem

Het Gerechtshof in Arnhem wil dat er nieuw onderzoek komt naar de geruchtmakende schapendiefstallen in 2012. Dat gaat maanden duren.

Met dit besluit komt er nog steeds geen einde aan de langslepende rechtszaak tegen 3 mannen die in 2015 tot gevangenisstraffen zijn veroordeeld. Ze hadden 424 schapen gestolen van 9 schapenhouders.

Het drietal was in hoger beroep gegaan. Twee weken geleden was de inhoudelijke behandeling daarvan. De advocaten van Paul D. uit Ochten en de naar Roemenië verhuisde broers Daniël en Arno de K.A. waren kritisch over het DNA-onderzoek naar verwantschap tussen de bij de 3 mannen aangetroffen gestolen schapen en ouderdieren van de gedupeerde schapenhouders.

De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie eiste 2 weken geleden dezelfde straffen die de 3 mannen eerder opgelegd kregen.

De rechters in hoger beroep vinden dat een deskundige eerst goed naar dat DNA-onderzoek moet kijken. Een raadsheer-commissaris van het gerechtshof gaat die deskundige aanwijzen.

Het gerechtshof zei dat het nieuwe onderzoek maanden kan duren. Daarna wordt de rechtszaak opnieuw inhoudelijk behandeld.

In vakblad Het Schaap van december aanstaande meer over deze slepende rechtszaak.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.