Nieuws

Nationale schapenkeuringen: welke zijn wanneer?

Dagkampioen van Texelaarkeuring in Oldebroek
Dagkampioen van Texelaarkeuring in Oldebroek.

De komende periode staan er weer diverse grote, nationale schapenkeuringen op de planning. Een mooi moment om collega-fokkers, jury én het publiek te showen hoe geweldig de schapen er dit jaar weer bijlopen. Welke keuringen zijn er binnenkort?

Het hete weer lijkt mee te gaan vallen dus we kunnen ons met z’n allen opmaken voor succesvolle keuringsdagen. Prachtige dagen om bij te praten met – en ook bij te leren van – andere fokkers.

Op de online agenda van Het Schaap staan onder meer deze keuringen (én kijk hier voor alle aangemelde keuringen):

Nationale keuring Texelaars

Het Nederlands Texels Schapenstamboek (NTS), het Texels Schapenstamboek Noord Holland (TSNH) en het Stamboek Blauwe Texelaars (SBT) houden zaterdag 26 augustus 2023 in de manege van Wenum-Wiesel bij Apeldoorn gezamenlijk de ‘Nationale Texelaarkeuring 2023’. Op dit evenement worden ongeveer 500 schapen van zo’n 100 schapenfokkers uit heel Nederland gekeurd, een recordaantal.

Nederlands Zwartbles Schapenstamboek

Het Nederlands Zwartbles Schapenstamboek (NZS) houdt zaterdag 2 september in Stal Groenendaal in Bunschoten haar jaarlijkse Nationale keuring. Voor de keuring zijn 151 Zwartbles-schapen aangemeld.

Nationale Clun Forest-keuring

Dit jaar hebben 11 Clun Forest-leden ingeschreven voor de keuring van 2 september met in totaal 65 dieren. De wisseltrofee ‘Fulton Gwilliam Millenium Plate’ is voor de dagkampioen, voor het beste ramlam is de ‘Brian Davies Perpetual Challenge Cup’ beschikbaar en voor het beste bedrijfsdrietal zelf gefokt is de wisselbokaal ‘Ralph Fulton Homebred Group Trophee’. De jurering is dit jaar in handen van Edward Adamson uit het Verenigd Koninkrijk

Nationale Texelaarkeuring TES

Een keuring van witte Texelaarschapen is op 16 september in Bathmen. Zo’n 300 schapen zijn ingezonden door leden van de drie stamboeken Texelaarstamboeken TES, TsNH en NTS.

Aanmelden in agenda

Meer informatie over deze en andere keuringen vind je in de agenda van Het Schaap.

Staat jouw keuring er niet bij? Je kunt agenda-items hier aanmelden.

Uiteraard ontvangen we naderhand altijd graag verslagen, uitslagen en foto’s! Mail alle info naar hetschaap@eisma.nl.

Lees ook:

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.