Naar de keuring? Zo maak je een schaap keuringsklaar

Hoe maak je je schaap goed keuringsklaar?

Hoe maak je je schaap keuringsklaar? Evert de Vries heeft al vele jaren ervaring met zijn Zwartblessen en deelt zijn aanpak: in tien stappen naar een goede keuring.

Evert de Vries uit Renswoude kocht in het najaar van 1992 z’n eerste Zwartblessen van Herman Bos uit Barneveld. Een half jaar later werd hij lid van de NZS. Evert raakte via Tonnie de Bruin snel betrokken bij de jaarlijkse Zwartbles-tentoonstelling, die toen nog in de veemarkthallen van Utrecht werd georganiseerd. “Vier jaar heb ik de kat uit de boom gekeken en daarna heb ik voor de eerste keer ingeschreven voor de keuring. En ja, dan komt het: hoe pak je zoiets aan? Het inschrijven stelt niet zoveel voor, maar het klaarmaken van de schapen en het voorbrengen op de keuring, dat is andere koek.”

Premium artikel

Het artikel dat u probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Het Schaap.

Digitaal basis

Voor slechts € 4,99 per maand sluit u al een Premium abonnement af. Zo heeft u altijd actuele en vakkundige informatie tot uw beschikking waar en wanneer u maar wilt!

Bekijk de aanbieding