Nieuws
Dag van het Schaap op Texel in Den Hoorn - foto TsNH

“Het was een mooie, drukke keuringsdag waar maar liefst 250 witte Texelaars door 14 fokkers van Texel gepresenteerd werden”, vertelt jurylid Wout Rodenburg enthousiast over de keuring tijdens de Dag van het Texelse Schaap 2023 in Den Hoorn.

De organisatie van de Dag van het Schaap op Texel is een samenwerking tussen fokkersclub Schapeneiland Texel en het Texels Schapenstamboek Noord-Holland (TsNH). Tijdens deze dag was er in Den Hoorn een schapenkeuring, het Texels kampioenschap schapen scheren en een kramenmarkt die vooral ook veel toeristen trok.

Texelaar in de schijnwerper

“We wilden toch graag iets organiseren om het Texelse schaap in de schijnwerper te zetten. Door dat samen te doen, versterken we elkaar”, vertelt fokker en organisator Ido Altenburg aan de Texelse Courant. “De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van vrijwilligers en bijdragen van bedrijven uit de omgeving. Het enthousiasme is groot”.

Rodenburg vult aan: “Zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de schapen was op deze dag dik in orde. Er was zelfs veel belangstelling vanaf het vaste land en uit België en de UK.”

Texels kampioen schapen scheren

Texels kampioen schapen scheren op de schapendag werd heel knap en verrassend Erik-Jan Eveleens uit Cocksdorp. Hij liet meervoudig Nederlands kampioen Johannes Kloosterman achter zich. Gerrit Crum werd derde.

Kampioenen schapenkeuring

En hoe ging het met de schapenkeuring op Texel? Bij de 1,5-jarige rammen werd kampioen de ram van Koos Tjepkema en de reservekampioen Loek van Vliet. De kampioen bij de 1,5-jarige ooien werd een ooi van Jan Kolk en de reservekampioen een ooi van Ido Altenburg. De complete lijst met alle uitslagen vind je hier:

Enkele foto’s van kampioenen [foto’s door Wout Rodenburg]:

Dag van Het Texelse Schaap 2023
De kampioen en reservekampioen bij de 1,5-jarige rammen.
Kampioen Koos Tjepkema (rechts) en reserve kampioen Loek van Vliet.
Dag van Het Texelse Schaap 2023
De kampioen en reservekampioen bij de 1,5- jarige ooien.
De kampioen was een ooi van Jan Kolk en de reserve kampioen een ooi van Ido Altenburg.

Lees ook:

Bijlage

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.