Nieuws
Marjan Kornegoor

Marjan Kornegoor is de nieuwe hoofdredacteur van Het Schaap. Ze volgt Jacques Engelen op die eind deze maand met pensioen gaat.

Marjan Kornegoor is een Achterhoekse boerendochter en heeft haar werkzame leven altijd gewerkt aan vakbladen. Ze werkte voor verschillende titels zoals Logistiek, vakblad Heftig, Tweewieler en Bouwmachines. Haar vorige functie was senior redacteur contentmarketing bij VMN media. Als opleidingen deed ze onder meer Hogeschool van Amsterdam (afstudeerrichting redactie/productie), LOI journalistiek en Nima Communicatie A. Zelf zegt ze: “Jacques heeft een prachtige titel achtergelaten. Ik heb er enorm veel zin in; de vele rassen ontdekken, me verdiepen in de verschillende deelsectoren. Het is een geweldige sector met veel enthousiaste mensen en veel diverser dan menig buitenstaander vaak doorheeft”.

Kansen schapensector

Uiteraard krijgt ze ook te maken met de vele uitdagingen die er momenteel zijn. “De wolf, wet- en regelgeving, financiën, pittige thema’s maar ik zie zeker ook kansen. De sector mag bijvoorbeeld best iets harder roepen hoe goed ze al jaren bezig zijn met mooie vlees- en zuivelproducten, en zeker ook natuurbeheer. Qua duurzaamheid en milieubelasting is het schaap misschien wel het dier van de toekomst. Er valt voorlopig genoeg te schrijven dus”, besluit ze gedreven.

Marjan Kornegoor is 1 mei in dienst getreden als hoofdredacteur van Het Schaap en stort zich op het vakblad, website, nieuwsbrieven, sociale media en alle andere redactionele activiteiten van Het Schaap. Schapennieuws en goeie tips blijven uiteraard welkom en kunnen naar hetschaap@eisma.nl.

Marjan volgt Jacques Engelen op die eind mei met pensioen gaat. Jacques werkte 34 jaar aan Het Schaap, voornamelijk als adjunct-hoofdredacteur en de afgelopen maanden als hoofdredacteur.

In vakblad Het Schaap van deze maand, dat rond 26 mei verschijnt, interviewen de nieuwe en oude hoofdredacteur elkaar.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.