Nieuws

Jan de Boer overleden

jan de boer
Jan de Boer in 2009 in zijn schapenstal.

Vorige week is Jan de Boer uit Wanneperveen op 65-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de eerste Flevolanderfokkers, oud-voorzitter van het stamboek en heeft erg veel gedaan voor belangenbehartiging van schapenhouders.

Jan de Boer hield samen met zijn vrouw Hennie en met hulp van beide kinderen zo’n 500 Flevolander-fokooien in Wanneperveen. Die begraasden onder meer natuurterreinen van De Wieden. Het zelf gestarte bedrijf was een van de eerste dat een merklam op de markt bracht: het Wiedenlam. Ook had het een winkel voor de verkoop van schapenproducten en was er een rietsnijderij.

Jan de Boer was zeer betrokken bij de Nederlandse schapenhouderij. Hij was jarenlang voorzitter van ‘zijn’ Flevolanderstamboek, was een van de oprichters van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders en was namens de schapenhouderij actief in tal van andere organisaties. Hij stond bekend om zijn enorme kennis van zijn vakgebied.

De afgelopen acht jaar kon De Boer door ziekte niet meer volop functioneren. Hij overleed 26 mei jl. op 65-jarige leeftijd.

Het bedrijf was al enigszins ingekrompen en nu zullen Hennie en de kinderen het op kleinere schaal voortzetten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.