Nieuws
Eenzaamste schaap van Groot-Brittannië (foto: Jill Turner).

De Britse kranten zijn in de ban van een schaap dat al minimaal twee jaar vastzit in een inham tussen Schotse kliffen. Voorlopig redt het dier – dat is omgedoopt tot het ‘eenzaamste schaap van Groot-Brittannië’ – zich goed, er is voldoende voedsel aanwezig.

De Schotse kajakster Jill Turner zag het dier in 2021 voor het eerst terwijl ze aan het kajakken was vlakbij Nigg voor de Schotse kust. Ze ging er destijds vanuit dat het schaap de weg wel terug zou vinden naar de weides boven de kliffen. Onlangs zag ze echter tijdens een kajaktocht dat het dier zich nog steeds in de inham bevond, nu met een lange, dikke vacht.

Uitdagende omgeving

Het is niet bekend wie de eigenaar van het dier is, maar een schapenhouder heeft gekeken naar de mogelijkheid om het dier van het strand te halen. Een reddingsactie bleek echter lastig vanwege de uitdagende omgeving.

Een Schotse dierenwelzijnsorganisatie heeft toegezegd het welzijn van het dier in te gaten te houden en een reddingspoging te organiseren zodra het weer het toelaat. Voorlopig is er voldoende graasgebied in de omgeving en redt het dier zich prima alleen ondanks dat het een kuddedier is, aldus de organisatie.

[Update 6 november – een schapenhouder heeft het dier inmiddels opgehaald!]

Lees hier meer nieuws van Het Schaap…

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.