Nieuws
wolven

Elke dag worden er nu schapen doodgebeten door wolven. Voor LTO-Noord is de maat vol. Er zijn maatregelen tegen de wolf nodig.

Tussen 1 juli en 24 augustus waren er 29 meldingen van gedode schapen in Drenthe, 18 keer in Overijssel, 10 keer in Noord-Brabant, 5 keer in Gelderland, 3 keer in Friesland, 2 keer in Limburg en 1 keer in Flevoland. In totaal 68 meldingen in ons land in 54 dagen. Dat is dus meer dan één keer per dag. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen dat het inderdaad in alle gevallen om wolven gaat, maar die kans is erg groot.

Voor LTO-Noord reden om de noodklok te luiden. De wolfaanvallen veroorzaken veel dierenleed en leiden tot erg veel onrust onder de lokale gemeenschappen. “Mensen maken zich oprechte en terechte zorgen. Dat is ook niet goed voor het draagvlak van de wolf in Nederland”, zegt Dirk Bruins van LTO-Noord.

LTO-Noord wil dat er in ons land gebieden worden aangewezen waar wolven niet mogen komen, vooral provincies met weinig wild. Verder vraagt de organisatie dat er toestemming komt wolven te verjagen uit gebieden waar ze veel leed veroorzaken.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

5 reacties op “Wolven doden nu elke dag schapen in Nederland

 1. Hub Lindelauff schreef:

  Die Rutte moet eens beter nadenken (wat hij niet goed kan) en wolven een plaatsgebied geven waar ze niet aan de schapen kunnen komen.

 2. Hans van iersel schreef:

  Dit hoeft geen commentaar. Spreekt vanzelf. Een dove kan het gekrijs van de in doodsangst verkerende schapen nog horen.

 3. h.bakker schreef:

  Wolven horen niet in Nederland. Te weinig voedsel en dan moeten onze landbouwdieren er aan geloven. Triest voor woorden dit. Als bij mij wolven aanvallen stop ik direct met de schapen.

 4. Danny schreef:

  Arm schaap. Goede bescherming, vele mogelijkheden. Het hoort erbij. Voor een wolf gewoon zijn natuurlijke gedrag. Net zoals de vos of de kat van de buren hier wel eens een kip pakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.