Nieuws
geblokkeerde schapen

Honderden schapen zijn geblokkeerd, vooral op verzamelplaatsen. De dieren zijn fout geregistreerd in de I&R. Vooral hun afvoermelding blijkt onjuist.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland mag sinds 1 juli schapen met onjuiste I&R-gegevens blokkeren. Tussen de 1.500 en 2.000 schapen zouden er de afgelopen weken zijn geblokkeerd, vooral op verzamelplaatsen. Van de meeste dieren is de afvoermelding onjuist, in een aantal gevallen is de aanvoer niet correct en er blijken ook fouten in de historische gegevens van schapen te zitten.

De schapenhouders die deze fout geregistreerde dieren afvoerden, krijgen als het goed is dit weekend een brief van RVO. Daarin wordt hen op de fouten gewezen.

De vakgroep Schapenhouderij van LTO-Nederland en Vee&Logistiek Nederland hebben een compleet overzicht met alle foutmeldingen gekregen. Ze hebben wel wat vragen over die fouten. Ze gaan erover in overleg met RVO.

Voorzitter Saskia Duives-Cahuzak van de LTO-vakgroep Schapenhouderij roept in ieder geval nu schapenhouders op de juiste datum in te vullen als ze dieren in hun I&R afvoeren. Dat moet de datum zijn waarop de schapen het bedrijf hebben verlaten en niet de datum waarop de schapenhouder de melding doet. De I&R-regels staan toe dat een schapenhouder 7 dagen de tijd heeft om een afvoermelding te doen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.