Nieuws
wolf dader slachtpartij

De 12 gedode en 14 ernstig gewonde schapen in het Overijsselse Laag-Zuthem in juni, was inderdaad het werk van een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek.

De bevestiging is gisteren bekendgemaakt. Het is een van de ernstigste slachtpartijen door een wolf in ons land. Het dier blijkt 12 schapen te hebben gedood en 14 andere zo erg te hebben verwond dat een dierenarts ze moest afmaken.

De schapenhouder krijgt schadevergoeding. De hoogte daarvan is nog niet bekend.

In dezelfde maand blijkt in Zeewolde (Flevoland) en op 3 plaatsen in Friesland ook een wolf schapen te hebben gedood. Of het om hetzelfde roofdier gaat, is nu nog niet bekend.

Het aantal aanvallen door wolven neemt nu zo hard toe dat schapenhouders meer geld willen voor het nemen van beschermende maatregelen en voor schade. Dat schrijft De Volkskrant vandaag.

Of de overheid dat geld beschikbaar stelt, is nog niet bekend. Komend najaar verschijnt het nieuwe wolvendraaiboek waarin onder meer vergoedingen worden vastgelegd.

Anderhalve week geleden werd bekend dat een wolvenroedel zich op 20 km van de Nederlandse grens in Duitsland heeft gevestigd. De Volkskrant schrijft dat er daarnaast al 4 maanden lang 2 wolven in het midden en oosten van het land rondzwerven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.