Nieuws
Nationale Zwartbleskeuring

De Nationale Zwartbleskeuring werd begin september gehouden bij Stal Groenendaal in Bunschoten. Er waren 151 dieren ingeschreven en 139 dieren kwamen daadwerkelijk naar Bunschoten.

Tonnie de Bruin van de keuringscommissie is erg enthousiast over de dag: “De kwaliteit van de aangeboden rammen was uitstekend, de kwaliteit van de ooien was helemaal bijzonder hoog.” De Zwartbles is een groot, statig schaap met fraaie aftekening en een fiere houding, herkenbaar aan hun witte bles, witte pootjes en witte staartpunt.

Jeugdrubriek hoogtepunt

Wat de organisatie betreft was het hoogtepunt van de keuring de jeugdrubriek, de jeugdige deelnemers wisten de show te stelen met zeer fraaie dieren die vakkundig werden gepresenteerd. De prijs voor het mooist getekende dier werd gewonnen door Marien van Laar terwijl hij ook met de prijs voor het best verzorgde bedrijf naar huis ging. Dat belooft wat voor de toekomst.

Debutant Maurice Vernooy dagkampioen

Koos van den Boogaard wist op deze keuring het dagkampioenschap bij de ooien te behalen met zijn typische tweejarige ooi 1002419-99044. Het dagkampioenschap bij de rammen was een prooi voor de eenjarige ram 1002398-22271 van Maurice Vernooy. Deze door Jan Berkhoff gefokte ram maakte indruk met zijn robuuste voorkomen.

Maurice Vernooy wist bij zijn debuut op de keuring gelijk het dagkampioenschap in de wacht te slepen. Tonnie de Bruin: “Wij willen alle inzenders en vrijwilligers hartelijk danken voor hun geweldige inzet. Dankzij dit soort mensen kunnen we weer terugkijken op een geweldig Zwartblesfeest. Ik hoop dat iedereen volgend jaar weer van de partij is”.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.