Nieuws

De NVWA zal niet anders werken in de twee maanden die de RVO heeft ingesteld voor het boeteloos herstellen van I&R-gegevens. De kans op boetes tijdens de opschoonactie blijft dus bestaan.

Dit laat de NVWA weten op vragen die vakblad Het Schaap de inspectiedienst stelde. Vorige week lanceerde RVO plotseling een actie met als doel de I&R-databank op te schonen. In november en december krijgen alle schapenhouders de kans hun I&R-gegevens foutenvrij te maken. RVO zal voor herstelmeldingen in die maanden geen boetes opleggen en liet naderhand desgevraagd weten dat hierover met de NVWA geen afspraken zijn gemaakt.

De NVWA bevestigt dit nu. Deze inspectiedienst zal blijven controleren en bij overtreding van de I&R-regels kan een schapenhouder een boete worden opgelegd. “Daarin handelen we in november en december niet anders dan in andere maanden”, zegt een woordvoerder. “Maar de RVO-actie is voor ons geen extra aanleiding om gerichte inspecties te gaan doen.” Hij adviseert schapenhouders om wel de I&R-gegevens op te schonen. “Dat is altijd goed.”

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de NVWA wel de I&R-opschoonactie gemeld.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Toch kans op boete tijdens I&R-opschoonactie

  1. Boudewijn schreef:

    Lekker bezig weer. Fijn dat de ene overheid dit niet koppelt met de andere. De ene houdt je een worst voor, terwijl de andere achter jou aan loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop