Nieuws
Tijdelijke overeenkomst GD en NSFO verlengd

De Gezondheidsdienst voor Dieren en de Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie hebben de tijdelijke wederzijdse erkenning van zwoegerziektetests verlengd tot 1 september.

De termijn van het tijdelijke akkoord tussen GD en NSFO was eerst tot 1 juli.

Het uitvoeren van audits van de NSFO-certificering kost meer tijd dan verwacht. Om toch fokdagen te kunnen organiseren waar schapen uit het GD-programma en dat van de NSFO bij elkaar komen, is de tijdelijke erkenning verlengd met twee maanden.

Piet Vellema van de GD zegt de resultaten van de audits af te wachten. “Op basis daarvan gaan we verder kijken wat we doen.”

De afgelopen maanden gedoogde de GD dat schapen uit het zwoegerziekteprogramma van de NSFO op fokdagen in contact kwamen met schapen van bedrijven die de GD certificeert. Daardoor werd het weer mogelijk gezamenlijke keuringen te houden. De afgelopen twee jaar was dat niet mogelijk omdat de GD het NSFO-programma voor zwoegerziekte niet erkende. De kwestie over de schapenziekte liep erg hoog op. Bemiddeling door vier personen leverde dit tijdelijke compromis op.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.