Nieuws
wolf
(foto: Robert Vlieghuis)

Het moet mogelijk worden wolven te verjagen en af te schieten. Daarvoor pleit een grote groep organisaties, waaronder een aantal van de schapenhouderij.

Maar liefst 23 organisaties hebben een pleitnota (pdf) gestuurd aan het ministerie voor Natuur en Stikstof waarin zij pleiten voor beheer van de wolven in Nederland. De populatie groeit alsmaar en de organisatie waarschuwen dat de situatie uit de hand kan lopen.

De bij de pleitnota meegestuurde brief (pdf) is ondertekend door onder meer de schapenstamboeken NTS (Texelaars), NFS (Flevolanders), VSS (diverse rassen), Ruischaap maar ook door LTO, Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland.

In de pleitnota roepen de partijen het ministerie op wolfwerende afrasteringen in heel Nederland te vergoeden en niet alleen in regio’s waar wolven zich hebben gevestigd. Maar ze zijn niet voor het ongebreideld plaatsen van afrasteringen omdat die ook het landschap en natuur versnipperen. Daarom willen de organisaties dat de wolvenpopulatie wordt beheerd: gebieden aanwijzen waar wolven niet mogen komen en snel kunnen ingrijpen als wolven schapen aanvallen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!