Nieuws
wolf
(foto: Robert Vlieghuis)

Het moet mogelijk worden wolven te verjagen en af te schieten. Daarvoor pleit een grote groep organisaties, waaronder een aantal van de schapenhouderij.

Maar liefst 23 organisaties hebben een pleitnota (pdf) gestuurd aan het ministerie voor Natuur en Stikstof waarin zij pleiten voor beheer van de wolven in Nederland. De populatie groeit alsmaar en de organisatie waarschuwen dat de situatie uit de hand kan lopen.

De bij de pleitnota meegestuurde brief (pdf) is ondertekend door onder meer de schapenstamboeken NTS (Texelaars), NFS (Flevolanders), VSS (diverse rassen), Ruischaap maar ook door LTO, Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland.

In de pleitnota roepen de partijen het ministerie op wolfwerende afrasteringen in heel Nederland te vergoeden en niet alleen in regio’s waar wolven zich hebben gevestigd. Maar ze zijn niet voor het ongebreideld plaatsen van afrasteringen omdat die ook het landschap en natuur versnipperen. Daarom willen de organisaties dat de wolvenpopulatie wordt beheerd: gebieden aanwijzen waar wolven niet mogen komen en snel kunnen ingrijpen als wolven schapen aanvallen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.