Nieuws
reddingsactie

LTO Nederland is boos over de reddingsactie die het Comité Dierennoodhulp is gestart voor schapen die worden gered van illegaal slachten. De actie ondermijnt de I&R, zegt LTO.

Het Comité Dierennoodhulp beweert met de NVWA afspraken te hebben gemaakt voor opvang van deze schapen. De dieren gaan dan naar een adres ‘waar ze nooit het risico meer lopen geslacht te worden’, zo meldt het comité op hun website. De actie is opgestart voor het offerfeest dat 11 augustus is begonnen.

Volgens LTO Nederland is de actie in strijd met de I&R-regels voor schapen. “Als wij een schaap aanleveren met een niet kloppend oormerk op de slachterij, dan gaat het dier op aanwijzing van de NVWA de put in. En dan zou er nu een speciale regeling zijn voor dierenliefhebbers? Die tast het draagvlak onder de I&R-regeling ernstig aan”, zegt voorzitter Saskia Duives-Cahuzak van de landelijke LTO-vakgroep Schapenhouderij.

De reddingsactie van Comité Dierennoodhulp zorgt volgens LTO voor veel ophef onder schapenhouders. De landbouworganisatie vindt het dom dat de NVWA hier afspraken over heeft gemaakt zonder daar LTO in te betrekken en wil opheldering.

In het Noord-Hollandse Edam is een schaap op straat gevonden dat vermoedelijk werd vervoerd van illegale slacht. Het Comité Dierennoodhulp heeft het ondergebracht in Rijsenhout, zo meldt Regio Purmerend. LTO noemt deze actie ‘een soap’.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Ophef over redden schapen van illegale slacht

  1. noordhollander schreef:

    Wat een drukte om niks. Een schaap zelf slachten wat je zelf opeet. Daar is niks mis mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.