Nieuws
NTS kiest De Beer als voorzitter

Johan de Beer is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Texels Schapenstamboek. In de ledenvergadering gisteravond is hij verkozen.

Er waren geen tegenkandidaten en alle afdelingen stemden voor zijn kandidatuur. De Beer volgt Jan van Rijnsbergen op die tien jaar voorzitter is geweest. Er waren lovende woorden voor Van Rijnsbergen en de leden gaven hem staand applaus bij zijn aftreden.

Het NTS heeft de financiën goed op orde, zo bleek tijdens de jaarvergadering. De contributie blijft daarom ongewijzigd.

Van de vier voorstellen die uit de afdelingen kwamen, werd er een gehonoreerd: bij de resultaten van rammenkeuringen komt voortaan de keuringsdatum te staan. De afdeling Groningen vroeg hierom omdat er grote leeftijdsverschillen zijn doordat de najaarsinspectie erg lang duurt. Daardoor lijken laat gekeurde rammen er beter af te komen. Met het vermelden van de keuringsdatum vervalt dit verschil.

Voor de andere drie voorstellen was geen meerderheid. Twee ervan, van de afdeling Gelderland, hadden betrekking op verenigingsregels. Een voorstel van de foktechnische commissie om de verplichte blindfactortest voor premie- en keurrammen te laten vervallen, haalde het ook niet. Blindfactor komt vrijwel niet meer voor. In 2012 was er geen enkel geval.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.