Nieuws

Nieuwe schaapskooi door koning geopend

Opening schaapskooi
Koning Willem-Alexander heeft de deuren van de nieuwe schaapskooi geopend en nodigt met een vorstelijk gebaar de schapen uit naar buiten te komen. (Foto: Marcel J. de Jong)

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de nieuwe schaapskooi in het Drentse natuurgebied Bargerveen officieel geopend. Honderden mensen waren op deze bijzondere gebeurtenis afgekomen.

De koning deed de officiële handeling door de deuren van de schaapskooi te openen. De kudde liep vervolgens naar buiten het natuurgebied in.

Voorafgaand aan de openingshandeling waren er toespraken van gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe, directeur Staatsbosbeheer ir. Sylvo Thijsen en Franz-Josef Sickelman van de Landesentwicklung Niedersachsen. Allen prezen zij de nieuwe schaapskooi die de grootste van ons land is. Er kunnen 1.000 schapen in. Schaapherder is Luuc Bos.

Met de opening van de kooi is een nieuwe en belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Bargerveen, een grensoverschrijdend hoogveengebied met belangrijke natuurwaarden.

Veel mensen bezochten het bezoek van de koning aan de nieuwe schaapskooi.

Op de facebookpagina van Het Schaap een filmpje van de officiële openingshandeling door koning Willem-Alexander.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.