Nieuws
wolf
Foto: archief Het Schaap

LTO Noord gaat excursies organiseren naar bedrijven waar wolven vee hebben gedood. Het is een reactie op wolvenexcursies die Natuurmonumenten binnenkort organiseert.

Mensen die met eigen ogen willen zien welke schade wolven onder vee veroorzaken kunnen zich opgeven bij LTO Noord. Zodra bij hen in de buurt een aanval is geweest, worden zij gebeld en kunnen het bedrijf bezoeken. Een dierenarts zal er uitleg geven. De safari’s, zoals de organisatie ze noemt, zijn niet geschikt voor mensen jonger dan 18 jaar.

Voorzitter Dirk Bruins zegt dat deze safari’s een reactie zijn op de wolvenexcursies die Natuurmonumenten de komende weken organiseert. “Ineens begreep ik waarom Natuurmonumenten zo dol is op de wolf. Het is voor hen gewoon een verdienmodel”, zegt Bruins. “Dit is een tik in het gezicht van mensen die hun dieren verloren en gedood zagen worden.”

LTO Noord vindt dat Nederland geen leefgebied heeft voor wolven en pleit voor beheer. De organisatie zegt daarvoor steeds meer steun te krijgen. De provinciale politiek in Drenthe en Friesland zou zich inmiddels hebben uitgesproken voor een beheersplan. Beheer van de wolf ligt echter ingewikkeld door Brusselse regelgeving. Bruins: “Van diverse provincies hoor ik al dat zij deze regels willen herzien. Ik roep minister Adema daarom op om zo snel mogelijk naar Brussel te gaan.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.