Nieuws

Vier partijen hebben een ketenorganisatie voor de schapenhouderij opgericht. Belangrijke taak wordt het verlagen van de I&R-kosten door het maken van een voorportaal. Ook gaat de organisatie met andere zaken aan de slag.

De 4 organisaties die nu de ketenorganisatie vormen zijn LTO Nederland, Vee&Logistiek Nederland, de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven en de Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie. Voorzitter is Saskia Duives-Cahuzak van LTO Nederland.

Met verschillende andere organisaties wordt gesproken om ook zitting te nemen in de nieuwe ketenorganisatie.

Het ministerie van Landbouw is volgens Saskia Duives-Cahuzak positief over de oprichting. Die steun is belangrijk, want de Ketenorganisatie Schapenhouderij ziet een belangrijke taak in het terugdringen van de I&R-kosten voor schapenhouders.

Om dat laatste te bereiken is de Ketenorganisatie Schapenhouderij bezig met het ontwikkelen van een I&R-voorportaal. Dat gaat taken uitvoeren die nu bij de overheid liggen en veel geld kosten. Alleen het ‘callcentre’ van de I&R kost jaarlijks al 1,5 miljoen euro. De Ketenorganisatie Schapenhouderij gaat onder meer die taak overnemen en zal dat goedkoper doen.

Verder gaat de nieuwe organisatie een Europese subsidie voor de promotie van lamsvlees aanvragen. Ook zijn er plannen om de verwaarding van schapenwol te verbeteren. De organisatie wil ook de regels voor de graasdierpremie eenvoudiger zien te maken. “Dat kan allemaal het beste als je samenwerkt”, zegt voorzitter Saskia Duives-Cahuzak.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.