Nieuws

Hond doodt 9 schapen

1

Een hond heeft in Aalburg (NB) 9 schapen de dood ingejaagd. Zeven andere schapen in het koppel liepen ernstige verwondingen op.

Schapenhouder Rien van Loon werd gisterochtend door de politie gebeld omdat de hond tussen zijn schapen op de Maasdijk liep. Op dat moment had het dier al zes schapen doodgebeten. Twee schapen stierven erna aan verwondingen en een dierenarts heeft een schaap moeten laten inslapen.

De eigenaar van de hond zou hebben toegezegd alle schade te vergoeden. Voor Van Loon gaat dat niet ver genoeg. Hij wil dat de hond wordt afgemaakt. “Maar dat mag niet”, zegt hij. Hij wil dat de schapensector gaat optreden tegen hondenschade. Van Loon heeft daarvoor inmiddels contact opgenomen met LTO-Nederland.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Hond doodt 9 schapen

  1. Ruud Markus schreef:

    Heel erg wat hier gebeurd is. Volgens mij is het wel degelijk mogelijk een hond die zoveel schapen doodt na tests te laten inslapen. Dit ligt aan de officier van justitie, de agent die bij de zaak betrokken is en de wil om de zaak op te pakken. Je kunt er voor kiezen een toezichthouder bij zo’n zaak te betrekken. Die kan door middel van bestuursdwang de taak van de politie overnemen en de hond dan alsnog aan het verkeer onttrekken. Alle kosten zijn dan voor de eigenaar van de hond.
    De hond wordt dan getest en de uitslag van de test is bepalend wat er dan met de hond gebeurt. De eigenaar van de schapen moet aangifte doen op grond van artikel 425 wetboek van strafrecht en deze begeleiden met foto’s, verslag van de dierenarts, en dergelijke. Dit om de gemeente een handvat te geven om een bestuursdwang te rechtvaardigen.
    We moeten van het idee af dat een dier een goed is en geen dier dus ik zeg aangifte doen en de mensen of instellingen die kunnen c.q. moeten helpen, in stelling brengen en op hun verantwoordelijkheid aanspreken.
    Waarom kan het als het bij een mens gebeurt wel en bij een dier met net zoveel gevoel niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.