Nieuws

Grote onenigheid over kosten I&R

1

Schapenhouderijorganisaties hebben gisteren geen overeenstemming met het ministerie van Landbouw bereikt over de kostenverdeling van de I&R voor schapen. De organisaties zijn het onderling ook niet eens.

De I&R kost veel geld. Voor 2019 was een tekort van 800.000 euro begroot maar dat blijkt uit de draaien op 1,2 miljoen, 50% meer dus. Een jaar eerder kostte de schapen-I&R 5 ton.

De overheid betaalt die kosten maar wil dat schapenhouders gaan betalen. Daar zijn de schapenhouderijorganisaties helemaal op tegen. Ze zijn het totaal oneens over de kosten die de overheid maakt voor die I&R.

Ook onderling zijn de organisaties het niet eens over hoe de schapen-I&R betaald moet worden.

Het I&R-overleg tussen Rijk en schapenhouderijorganisaties heeft daarom gisteren geen resultaat opgeleverd. Daardoor is nog onduidelijk wat schapenhouders de komende jaren voor de I&R moeten gaan betalen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

1 reactie op “Grote onenigheid over kosten I&R

  1. Jaap schreef:

    Als de schapenhouderij zelf alle kosten moet betalen, maakt de schapenhouderij zelf ook het plan van aanpak, om tot een goede registratie te komen. Als je het aan de ambtenaren overlaat weet je zeker dat je te veel kwijt bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.