Nieuws

Doodgereden wolf had schapen gedood

6
wolf
De wolf die in Overijssel werd doodgereden bleek al 4 weken in Nederland rond te zwerven

De doodgereden wolf in Overijssel blijkt al weken in ons land te hebben rondgelopen. Hij had vier schapen gedood.

Dat blijkt uit DNA-onderzoek door het Wageningse instituut Alterra. De wolf, een jong mannetje, had in Laag-Zuthem, Bergentheim en Beerzeveld schapen gedood. Dat gebeurde op 13 oktober, 8 november en 13 november. Op die laatste datum werd het dier doodgereden.

De DNA-sporen van de wolf werden aangetroffen op de gedode schapen. Toen de wolf werd aangereden had het dier een lege maag.

Er gingen al geruchten dat deze wolf op enkele plaatsen had toegeslagen.

Opvallend is dat de wolf ongemerkt in het oosten van Nederland rondliep. Of het om hetzelfde roofdier gaat dat een tijdje terug bij toeval op de Veluwe werd gefotografeerd, is niet meer te herleiden.

De dode mannetjeswolf blijkt afkomstig uit een roedel uit het Duitse Brandenburg, ongeveer 600 kilometer van de plaats waar hij is doodgereden.

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties op “Doodgereden wolf had schapen gedood

 1. Boudewijn schreef:

  Het topje van een ijsberg die nog moet komen.
  Als u er een mening over hebt dan kunt u die kwijt bij nowolvesnl op facebook. Dagelijks nieuwe feiten.

  • Cor de Vliegher schreef:

   Laats ons er voor zorgen dat we met de wolf in onze kuddes niet geconfronteerd worden. Ik roep jagers op dat ze, als ze een wolf zien, niet nadenken en het geweer gebruiken. We hebben in 2000 de wolf zelfs drie keer op bezoek gekregen: de Waasland-wolf. In de kudde ooien vier ooien zo verminkt dat de dierenarts de dieren moest afmaken en een dode en aangevreten ooi.
   Zo is het drie keer gebeurd zodat veel ooien aborteerden. Er is geen zicht op wat je meemaakt. En dan wordt er gesproken over dierenwelzijn. Een ooi moet rustig in het weiland kunnen lopen.
   Een afrastering wordt ook geopperd. Nou, hij graaft zich zo onder de afrastering door.
   Als er iemand over wil praten: ik heb ervaring met de wolf.

 2. H. van der Voort schreef:

  Leuk en aardig, maar bij wie kan de schapenhouder dan de schade verhalen.

 3. Henk schreef:

  Het wordt toch hoog tijd, dat wij tot rust voor de schapenhouders, deze roofdieren afschieten.

 4. optimist schreef:

  Jammer voor de wolf, maar in ons kleine en druk bevolkte landje is er gewoon geen plaats, daar komt hier alleen maar volop ellende van. Laat ze maar mooi in Duitsland blijven of in Siberie, daar horen ze thuis. Prima dat ze graag vlak voor een auto oversteken, moeten ze vooral ook blijven doen!

 5. Cor de Vliegher schreef:

  H. van der Voort, u schrijft bij wie de schade verhalen. Ik heb heel veel schade gehad, die loopt niet af met € 15.000. Maar er was geen enkele instantie bereid. Als de wolf naar hier komt, is het einde van de schapenfokkerij in zicht. Hier ging het over één dier dat zo veel schade heeft aangericht, niet alleen bij ons maar ook in de hele buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *