Nieuws

DGF-heffing volgend jaar iets lager

DGF-heffing

Schapenhouders gaan voor het Diergezondheidsfonds over 2022, de zogeheten DGF-heffing, iets minder betalen: € 0,863 per schaap. De heffing over 2021 was € 0,889.

Dit heeft het ministerie van Landbouw besloten en bekendgemaakt in de Staatscourant.

Het Diergezondheidsfonds is voor preventie en bestrijding van dierziekten. Voor komend jaar is ongeveer 34 miljoen nodig, waarvan de veehouderijsectoren 21,1 miljoen moeten betalen. Het Rijk draagt de rest bij. Voor de schapenhouderij is in 2022 ruim 8 ton nodig. Dat bedrag wordt omgeslagen over 936.187 schapen: € 0,863 per schaap.

Het aantal schapen wordt op 4 data gepeild uit I&R-gegevens: op 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november. Het gemiddelde aantal dieren maal de € 0,863 is de rekening die de schapenhouders begin 2023 ontvangen.

Schapenhouders die gemiddeld niet meer dan 25 schapen houden, krijgen geen DGF-heffing opgelegd. De kans dat besmettelijke dierziekten zich via hobbybedrijven verspreiden, is kleiner dan via grotere bedrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop