Nieuws
wolf

Het CDA in Noord-Holland wil dat er snel wat gebeurt om te voorkomen dat wolven in de provincie schapen gaan aanvallen. In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig.

Noord-Holland is een van de weinige provincies waar een wolf nog geen schapen doodde. Maar het CDA wil niet wachten en roept op tot actie. De partij wil bescherming van schapen zo snel mogelijk op de agenda van de provincie hebben.

Volgens CDA Noord-Holland zijn hoge afrasteringen geen optie. De partij wil wolfvrije gebieden en betere bescherming van schapen, in de eigen provincie en ook in de rest van het land. Samen met alle andere CDA-Statenleden in ons land, enkele gedeputeerden en een Kamerlid roept de Noord-Hollandse fractie op tot het verlagen van bescherming van de wolf in ons land. Als dat niet gebeurt, zal begrazing door schapen verdwijnen en komen natuurdoelstellingen in gevaar.

Het CDA wil dat de nieuwe maatregelen worden opgenomen in het nieuwe Wolvenplan van het Interprovinciale Overleg IPO. Dat is in de maak.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “CDA Noord-Holland eist snel actie tegen wolven

  1. Ad Bakx schreef:

    Nederland is veel te dichtbevolkt om wolven te hebben. Als de hazen en fazanten in het weidegebied op zijn, is de mens aan de beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!