Nieuws

Aantal schapen blijft dalen

1
aantal schapen

Het aantal schapen in Nederland is afgelopen jaar opnieuw afgenomen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland heeft in 2021 in totaal 848.406 schapen. Dat zijn er ruim 50.000 minder dan vorig jaar, een krimp van 4,72%. Vorig jaar daalde het aantal schapen met 3,02%.

Vooral in de provincies met veel schapen ging de daling afgelopen jaar hard. In Friesland was die 7,5% en in Noord-Holland 6,8. In de andere provincies was er een lichte afname van het aantal schapen. Limburg laat zelfs een lichte toename zien.

De CBS-tellingen zijn sinds 2018 gebaseerd op I&R-gegevens.

In 2019 kende de Nederlandse schapenhouderij nog een groei van 6% het aantal dieren. De jaren ervoor en erna is er steeds sprake van een daling.

Dit bericht is 30 november aangepast. In tegenstelling tot eerdere informatie telt het CBS niet het aantal schapen bij hobbyisten, maar alleen op bedrijven uit de Landbouwtelling.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Aantal schapen blijft dalen

  1. ML Baard schreef:

    https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5244736/roemeense-honden-beschermen-nederlandse-schapen-wolf

    Denk eens aan een Roemeense hond om uw schapen te beschermen tegen de wolf. Een veel betere oplossing dan een hek, waar de hele natuur last van heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.