Nieuws

Aantal schapen blijft dalen

aantal schapen

Het aantal schapen in Nederland is afgelopen jaar opnieuw afgenomen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland heeft in 2021 in totaal 848.406 schapen. Dat zijn er ruim 50.000 minder dan vorig jaar, een krimp van 4,72%. Vorig jaar daalde het aantal schapen met 3,02%.

Vooral in de provincies met veel schapen ging de daling afgelopen jaar hard. In Friesland was die 7,5% en in Noord-Holland 6,8. In de andere provincies was er een lichte afname van het aantal schapen. Limburg laat zelfs een lichte toename zien.

De CBS-tellingen zijn sinds 2018 gebaseerd op I&R-gegevens.

In 2019 kende de Nederlandse schapenhouderij nog een groei van 6% het aantal dieren. De jaren ervoor en erna is er steeds sprake van een daling.

Dit bericht is 30 november aangepast. In tegenstelling tot eerdere informatie telt het CBS niet het aantal schapen bij hobbyisten, maar alleen op bedrijven uit de Landbouwtelling.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop