Nieuws

Wolvencommissie van start

wolvencommissie
De Gelderse Wolvencommissie. Zittend v.l.n.r.: Saskia Duives-Cahuzak, Marjel Neefjes en Michiel van der Weide. Staand v.l.n.r.: Gert-Jan Bloemendal, Gijsbert Six, Pieter van Geel en Teun Achterkamp.

Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft de wolvencommissie officieel geïnstalleerd. Onder leiding van Pieter van Geel is die van start gegaan.

De commissie, die ook wel Gebiedscommissie heet, gaat de komende drie jaar onder meer schapenhouders helpen bij het voorkomen van wolvenschade. Dat is nodig nu in twee Gelderse regio’s wolven zich hebben gevestigd.

De commissie kent drie vertegenwoordigers van de schapenhouderij: Saskia Duives-Cahuzak (voorzitter landelijke LTO-vakgroep Schapenhouderij), Gijsbert Six (Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders) en Marjel Neefjes (Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland). De ander commissieleden zijn Michiel van der Weide van Natuurmonumenten, Gert-Jan Bloemendal van Gelders Particulier Grondbezit, Teun Achterkamp van de provincie Gelderland en voorzitter Pieter van Geel.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.