Online kennisevent Het Schaap en GD, 2022

Terugkijken

Op donderdag 27 januari 2022 kunt u live deelnemen aan een online kennisevent over schapengezondheidszorg, georganiseerd door Het Schaap en GD. Lees per spreker hieronder welke onderwerpen, in willekeurige volgorde, aan bod komen.

Het kennisevent, dat om 19.30 uur begint, is interactief: u kunt dus tijdens het event vragen stellen. Dit doet u door uw vraag in de chatbox te typen. Deze wordt dan tijdens de uitzending aan een van de onderstaande experts voorgelegd en rechtstreeks door hem of haar in de chat beantwoord.

Deelname kost € 35,-. Abonnees van Het Schaap, klanten van GD en ULP en LTO-leden ontvangen in december 2021 en/of januari 2022 een code voor € 10,- korting en betalen slechts € 25,-.

Mark van der Heijden, dierenarts herkauwers bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk in Harmelen en Europees specialist kleine herkauwers in opleiding.

Hij behandelt de ziekte coccidiose bij schapen. Wat is het ook alweer? En moet je er als schapenhouder iets mee? Daarnaast, hoe gaan uw collega-schapenhouders in Nederland ermee om?

René van den Brom, dierenarts GD

René van den Brom, dierenarts, manager van de afdeling kleine herkauwers bij Royal GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers.

Ans van Lier, arts maatschappij+gezondheid, infectieziektebestrijding bij GGD regio Utrecht en hobbyschapenfokker.

Onder de titel Gezondheid in de schapentijd zal René van den Brom samen met Ans van Lier aan de hand van een aantal zoönosen die bij schapen voorkomen de ziektebeelden schetsen. Maar vooral geven zij u een aantal praktische tips hoe u de risico’s kunt verkleinen, zowel humaan als veterinair.

Karianne Peterson, dierenarts bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers.

Karianne neemt de presentatie Zwoegerziekte InZicht voor haar rekening. Ze neemt u mee in de uitkomsten van een project waar met behulp van een melktest inzicht verkregen werd in de bedrijfssituatie en risico’s in kaart gebracht zijn.

Albert van der Ploeg, bestuurder vakgroep Schapenhouderij verantwoordelijk voor de kontakten met de NVWA.

Al in 2021 gelden er in de wet welzijn dieren nieuwe regels voor hittestress. De video van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over hittestress wordt getoond en de totstandkoming wordt toegelicht.

Als de temperatuur en vochtigheid in de zomer hoger wordt, controleert de NVWA in 2022 extra op het welzijn van dieren in de wei en tijdens het vervoer.

Eveline Dijkstra, dierenarts bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers in opleiding.

Onder de noemer Met voedingssupplementen de winter door behandelt Eveline de relatie tussen voeding en gezondheid.

De keuze aan voedingssupplementen voor schapen is tegenwoordig groot. Maar wanneer kies je voor voedingssupplementen en wat kun je ervan verwachten?

Jacques Engelen

Jacques Engelen, adjunct-hoofdredacteur van Het Schaap.

Hij verzorgt het welkomstwoord, introduceert de sprekers en verzorgt de verlotingen. Zo heeft Landschapsbeheer De Wassum een geheel verzorgde middag voor maximaal 8 personen op belevenisboerderij de Beatrixhoeve ter beschikking gesteld:

  • 11.00 uur  Ontvangst met koffie/vlaai
  • 11:30 uur Rondleiding bedrijf
  • 13.00 uur  Lunch
  • 13.45 uur  Wandeling met de herder

Ook GD stelt een te verloten prijs ter beschikking: deelname voor 1 persoon aan een cursus mest/wormonderzoek. En ULP verloot deelname door 1 persoon aan een verloscursus. Zeer praktische prijzen die goed bij dit kennisevent aansluiten.

Deelname aan dit live online kennisevent kost € 35,-. Abonnees van Het Schaap, klanten van GD en ULP en LTO-leden ontvangen een code voor € 10,- korting en betalen dus slechts € 25,-. U vindt deze kortingscodes in editie 12 van Het Schaap (± 10 december 2021) en in de in december 2021 en/of januari 2022 verstuurde mailingen van GD, ULP of LTO.

Na uw succesvolle aanmelding kunt u via één apparaat, maar wel met het hele gezin, de uitzending volgen. Plus: iedereen die zich succesvol heeft aangemeld kan na afloop het gehele kennisevent nog eens rustig terugkijken. Meld u dus meteen aan om dit niet te missen!

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

Online kennisevent Het Schaap en GD

Uw webinar hier?

Zomerlongontsteking bij lammeren (pasteurellose)