Online kennisevent Het Schaap en GD

Terugkijken

Op donderdag 28 januari 2021 kunt u live deelnemen aan een online kennisevent over schapengezondheidszorg, georganiseerd door Het Schaap en GD. Lees per spreker hieronder welke onderwerpen aan bod komen.

Het kennisevent, dat om 19.30 uur begint, is interactief: u kunt dus tijdens het event vragen stellen. Dit doet u door uw vraag in de chatbox te typen. Deze wordt dan tijdens de uitzending aan een van de sprekers voorgelegd of rechtstreeks in de chat beantwoord.

Mark van der Heijden, dierenarts herkauwers bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk in Harmelen en Europees specialist kleine herkauwers in opleiding.

Hij behandelt het onderwerp aflammeren. In een video zal hij laten zien hoe een verlossing bij een schaap vlot en handig verloopt.

René van den Brom, dierenarts, manager van de afdeling kleine herkauwers bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers.

In aansluiting op het verhaal van Mark: soms zijn er vroeggeboortes. René zal daar uitleg over geven en laten zien hoe je eenvoudig kunt laten testen of er sprake is van een besmettelijke abortus. Ook komt het recentelijk in Duitsland en Nederland weer opgedoken schmallenbergvirus kort aan bod.

Karianne Peterson, dierenarts bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers.

Zij bespreekt de parallellen tussen zwoegerziekte en corona: bij beide is social distancing het toverwoord. Wat kunnen we van elkaar leren?

Saskia Duives-Cahuzak, lid LTO-vakgroep Schapenhouderij, in samenwerking met Wolvencommissie Gelderland.

In een videobijdrage bespreken zij de wolf: waar staan we, waar gaan we heen, de rol van de wolf in de natuur, de risico’s voor gehouden dieren en vooruitzichten van houders.

Piet Vellema, dierenarts bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers.

Aan de hand van stellingen, misverstanden, polls en vragen wordt de schapenziekte leverbot behandeld. Praktisch en zeer leerzaam. Tijdens en na zijn verhaal is hij via de chat beschikbaar voor uw vragen.

Eveline Dijkstra, dierenarts bij GD en Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers in opleiding.

Zij behandelt een nieuwe, hardnekkige en actuele aandoening: fotosensibiliteit veroorzaakt door het schimmeltoxine sporidesmin. Met foto’s en filmpjes krijgt u te zien welke gevolgen dit toxine kan hebben en volgt er uitleg over de behandeling van aangetaste schapen.

Jacques Engelen

Jacques Engelen, adjunct-hoofdredacteur van Het Schaap.

Hij verzorgt het welkomstwoord, introduceert de sprekers en zorgt dat uw vragen aan hen worden voorgelegd.

Deelname aan dit live online kennisevent kost € 30,-. Abonnees van Het Schaap, klanten van GD en LTO-leden ontvangen een code voor € 10,- korting en betalen dus slechts € 20,-. U vindt uw kortingscode in editie 12 van Het Schaap (± 11 december) en/of in een rond diezelfde datum verstuurde mailing van GD of LTO.

Na uw succesvolle aanmelding kunt u via één apparaat, maar wel met het hele gezin, de uitzending volgen. Plus: iedereen die zich heeft aangemeld kan na afloop het gehele kennisevent nog eens rustig terugkijken.

Na afloop van het kennisevent ontvangt iedere deelnemer bovendien nog een digitale goodiebag met nadere informatie en kortings- of tegoedbonnen ter waarde van minimaal € 18,-. Ook wint één deelnemer een door ULP ter beschikking gestelde te verloten verloscursus.

Beatrixhoeve - verloting van vakantiewoningverblijf onder deelnemers online kennisevent Het Schaap en GD

Tenslotte: onder de deelnemers wordt een 3-daags verblijf voor 8 personen in een vakantiewoning t.w.v. € 592,- verloot! Klik op de foto voor meer informatie en foto’s van de vakantiewoning.

Deze prijs is ter beschikking gesteld door Landschapsbeheer de Wassum.

Landschapsbeheer De Wassum verloot vakantiewoningverblijf onder deelnemers online kennisevent Het Schaap en GD

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

Online kennisevent Het Schaap en GD, 2022

Uw webinar hier?

Zomerlongontsteking bij lammeren (pasteurellose)