Wat draagt bij aan uierontsteking? Annabel Boomaerts onderzocht het

Student Diergeneeskunde Annabel Boomaerts. Foto: Gerrit Koop

Deel dit artikel:

Student Diergeneeskunde Annabel Boomaerts onderzocht welke bedrijfs- en diergebonden risicofactoren bijdragen aan uierontsteking bij vleesschapen in de eerste tien weken na aflammeren. Dit onder begeleiding van Gerrit Koop, docent Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht en dierenarts Margit Groenevelt van schapendokter.nl.

Boomaerts deed de onderzoeksstage als onderdeel van de Master Diergeneeskunde in Utrecht. Bij 22 schapenhouders door heel Nederland nam ze vragenlijsten af en van 360 ooien bepaalde ze een conditiescore, inclusief een uierinspectie. Zo werd het mogelijk om op zoek te gaan naar mogelijke verbanden tussen verschillende bedrijfs- en dierafhankelijke factoren en het voorkomen van uierontsteking op het bedrijf.

Premium

Het artikel dat je probeert te lezen is Premium voor al onze abonnees (print en online).

Abonnement

Voor slechts 5,50 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium-abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Haal nog meer uit je schapenhouderij. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Het Schaap!

Ontvang elke twee weken het laatste nieuws, praktische tips en achtergrondartikelen over gezondheid, voeding, fokkerij en veel meer. Sluit je aan bij de 6.000 schapenhouders die de nieuwsbrief al ontvangen. Mis niets meer!