Nieuws

Verzet tegen aanbesteding voor kuddes

aanbesteding kuddes
Kempische heideschapen op de Strabrechtse heide

Verschillende organisaties willen dat de Tweede Kamer ingrijpt bij de openbare aanbestedingen voor begrazing met schaapskuddes. Het ministerie van Landbouw doet dat niet.

In oktober stuurden Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland, LTO-Nederland, LWPS, Gilde van Traditionele Schaapherders en de Stichting Behoud Drentse Schaapskuddes een brief naar het ministerie van LNV. Daarin vragen ze de minister Staatsbosbeheer te laten stoppen met de vanzelfsprekende openbare aanbesteding voor het beheer van natuurterreinen met schaapskuddes. SBB, weliswaar zelfstandig maar nog sterk aan de overheid gelieerd, lijkt die aanbesteding nu echt te doen nadat die enkele jaren geleden al werd aangekondigd.

De aanbesteding brengt meteen drie schaapkuddes en hun herders in de problemen.

De organisaties hebben prof. mr. E. Steyger laten uitzoeken of die aanbesteding wel echt nodig is. Zij komt tot de conclusie dat SSB mag aanbesteden maar dat het niet hoeft.

In een brief aan de organisaties en ook aan de Tweede Kamer laat het ministerie weten de aanbestedingen aan SBB over te laten.

De  organisaties hebben nu de Tweede Kamer gevraagd in te grijpen. Het is nog niet bekend wanneer de Kamer hieraan toekomt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.