Nieuws
texel

Schapenhouders op Texel hebben de nieuwe vereniging ‘Schapeneiland Texel’ opgericht. Hun doel: voorkomen dat de schapen van het eiland verdwijnen.

De oprichting is een initiatief van de gemeente Texel. Die vreest dat het aantal schapen op het eiland hard gaat dalen. Dat zou slecht zijn voor onder meer het toerisme. Het aantal schapen op Texel daalt nog niet hard, maar er zijn wel steeds minder schapenhouders. Als er daar van gaan stoppen, kan de schapenpopulatie ineens verminderen.

De gemeente stelt daarom 40.000 euro beschikbaar voor verbetering van de schapenhouderij op Texel. Dat maakte de gemeente begin vorige maand bekend.

De nieuwe vereniging heeft voor komend jaar 3 speerpunten: opening van het Texels lamsseizoen in juni, promotie van Texels lamsvlees en een opleiding voor het bereiden van Texels lamsvlees.

Carlo Veeger is voorzitter van Vereniging Schapeneiland Texel. De andere bestuursleden zijn Jan-Willem Bakker (secretaris), Trinet Hin (penningmeester), Koen Hoogendijk en Henk Zoetelief. Het zijn allen schapenhouders op het eiland.

40 schapenhouders op Texel zijn lid geworden. Zij hebben 80% van de schapen. De vereniging gaat ook op zoek naar donateurs, ambassadeurs en vrienden voor de nieuwe organisatie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Vereniging ‘Schapeneiland Texel’ opgericht

  1. Frans Stoker schreef:

    Jan-Willem kan je als consument ook donateur worden en zo ja wat zijn de kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.