Nieuws

Veel hulp bij aflammeren

3

Veel schapenhouders helpen een handje bij aflammerende ooien. Dat blijkt uit een poll van vakblad Het Schaap.

Slechts 31% van de reagerende schapenhouders zegt vrijwel nooit te helpen bij de geboortes van hun lammeren. Ze helpen hooguit bij een enkele ooi. 36% geeft aan dat ze bij ongeveer de helft van hun aflammerende ooien een handje helpen. 33% helpt vaak, bij de meeste van hun ooien.

De resultaten blijken uit de maandelijkse poll op de website van vakblad Het Schaap. De komende weken kunnen schapenhouders aangeven of ze hun dieren extra mineralen geven. Dit onderwerp wordt breed uitgemeten in de februari-uitgave van Het Schaap die rond 19 februari verschijnt.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3 reacties op “Veel hulp bij aflammeren

 1. Arie Langeveld schreef:

  Ik heb geleerd van mijn vader. Wij hadden altijd rond de vijfhonderd lamschapen en het was is een zeldzaamheid om te helpen. Je moet geduld hebben zei hij altijd en die ervaring heb ik ook. Alleen als het lam verkeerd ligt moet je wel helpen en dat zie je snel genoeg aan de manieren van moederschaap.
  Dus GEDULD is een schone zaak

  Arie Langeveld

 2. hein verhoeven schreef:

  Bij ooien met zoals bij mij van het ras swifter met een groot aantal meerlingen van 2, 3, 4 tot 5 lammeren ligt er vaak een poot terug of alleen het kopje omdat de baarmoeder zo vol zit. Dan moet je wel helpen anders gaat er veel mis. Verder succes met afwachters. Hopelijk niet te veel dode lammeren. Ik zeg maar zo: met hulp nagenoeg geen problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.