Nieuws

Veel hondenschade

1
hondenschade

Veel schapenhouders hebben last van hondenschade. Dat blijkt uit een enquête op de website van Het Schaap. Meer dan de helft van de reageerders melden een of meerdere hondenaanvallen.

De minderheid, 46%, zegt nog nooit een geval van hondenschade te hebben gehad. Een op de drie reagerende schapenhouders laat weten meerdere gevallen te hebben meegemaakt. 21% meldt één aanval.

Of deze opmerkelijk hoge cijfers representatief zijn, is niet bekend. Een paar honderd schapenhouders reageerden op de inmiddels gesloten poll op de website van Het Schaap.

De afgelopen maanden bereikten hondenaanvallen onder schapen geregeld het nieuws. In het Drentse Assen doodde een hond zes schapen en verwondde er nog een aantal. De gedupeerde eigenaren van de schaapskudde melden nu dat veel van hun ooien verwerpen, als gevolg van de stress. De schade loopt in de duizenden euro’s.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Veel hondenschade

  1. Nellie Koster schreef:

    Goedemorgen. Na 4 JAAR rechtszaken verloren over hond die wel 4x achter de schapen aan had gezeten. De dierenarts had verklaard dat het waarschijnlijk een hond was geweest. Ik had een getuige, die de vrouw uit het gebied zag komen met haar natte hond. We hadden toen de hond moeten laten kotsen en wat wol van het dode schaap moeten knippen. Intussen is de hond gelukkig dood van ouderdom maar de mevrouw die eerst onze factuur moest betalen en werkstraf kreeg heeft in hoger beroep vrijspraak gekregen. Belachelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!