Nieuws

Veel hondenschade

1
hondenschade

Veel schapenhouders hebben last van hondenschade. Dat blijkt uit een enquête op de website van Het Schaap. Meer dan de helft van de reageerders melden een of meerdere hondenaanvallen.

De minderheid, 46%, zegt nog nooit een geval van hondenschade te hebben gehad. Een op de drie reagerende schapenhouders laat weten meerdere gevallen te hebben meegemaakt. 21% meldt één aanval.

Of deze opmerkelijk hoge cijfers representatief zijn, is niet bekend. Een paar honderd schapenhouders reageerden op de inmiddels gesloten poll op de website van Het Schaap.

De afgelopen maanden bereikten hondenaanvallen onder schapen geregeld het nieuws. In het Drentse Assen doodde een hond zes schapen en verwondde er nog een aantal. De gedupeerde eigenaren van de schaapskudde melden nu dat veel van hun ooien verwerpen, als gevolg van de stress. De schade loopt in de duizenden euro’s.

 

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Veel hondenschade

  1. Nellie Koster schreef:

    Goedemorgen. Na 4 JAAR rechtszaken verloren over hond die wel 4x achter de schapen aan had gezeten. De dierenarts had verklaard dat het waarschijnlijk een hond was geweest. Ik had een getuige, die de vrouw uit het gebied zag komen met haar natte hond. We hadden toen de hond moeten laten kotsen en wat wol van het dode schaap moeten knippen. Intussen is de hond gelukkig dood van ouderdom maar de mevrouw die eerst onze factuur moest betalen en werkstraf kreeg heeft in hoger beroep vrijspraak gekregen. Belachelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.