Nieuws

Van Veen van start met infocentrum

1
Wethouder Adrie Bragt en Klaas van Veen laten de eerste schapen binnen in de nieuwe schaapskooi.

Klaas van Veen heeft vandaag een nieuw informatiecentrum geopend op zijn verzamelcentrum in Zuilichem. Het centrum is onderdeel van een groot project op het gebied van lamsvlees.

Het informatiecentrum is gebouwd in de oude stijl van een schaapskooi. Het gaat dienen als kenniscentrum voor scholen, ontvangstruimte, lamsvleesproeverij en onderzoekslocatie. Het werd vanmiddag officieel geopend door wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel.

Tijdens deze opening lanceerde Van Veen zijn grootse plannen met lamsvlees. In 2014 startte hij in Deurne een uitsnijderij: Polderlam. Het assortiment gaat naar grote afnemers zoals Albert Heijn, Hanos, Jumbo, Plus, Emté, Superunie, Jan Linders en MCD Supermarkten.

Het infocentrum De Schaapskooi is een 2e stap. De 3e stap is de bouw van een nieuwe slachterij met uitsnijderij in Zuilichem met de capaciteit van 350 lammeren per dag. De voorbereidingen daarvoor zijn begonnen.

Voor de jaarrond aanvoer van lammeren hoopt Van Veen veel Nederlandse schapenhouders te vinden. Hij heeft zelf een speciaal voermengsel ontwikkeld waarmee de lammeren in de wei beter slachtrijp kunnen worden gemaakt.

Van Veen kreeg vandaag veel lovende woorden van onder meer Henk Bleker (Vee&Logistiek Nederland), gemeentebestuur, Faculteit Diergeneeskunde en LTO-Nederland.

Hoogtepunt was de veiling van het eerste geslachte zuiglam door veilingmeester Glyn Owens uit Wales. Hij wist het lam af te hameren op maar liefst 8.000 euro. Koper was Hanos. Het geld gaat naar Natuurwacht Bommelerwaard. De veiling was de start van het lamsvleesseizoen 2016. Van Veen liet weten voortaan elk jaar het lamsvleesseizoen te gaan openen.

In vakblad Het Schaap een uitgebreid artikel over Polderlam. Verschijndatum is 17 maart.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Van Veen van start met infocentrum

  1. Xandra van Tuijl schreef:

    Gefeliciteerd met de opening en heel veel succes toegewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.