Nieuws

Subsidie wolfwering voor heel Brabant

Schapen achter een wolfwerende afrastering Foto: Provincie Noord-Brabant

Schapenhouders en terreinbeherende organisaties in heel Noord-Brabant kunnen binnenkort subsidie krijgen op wolfwerende maatregelen.

De regeling was alleen van kracht voor het bestaande territorium in het zuidoosten van de provincie, waar een wolf zich vestigde. Maar in Noord-Brabant vallen regelmatig schapen ten prooi aan wolven die elders in de provincie zwerven. De provincie helpt schapen- en geitenhouders met geld om ook daar preventieve maatregelen te nemen.

De verruimde subsidieregeling gaat binnen twee weken in.

Om een aanvraag te kunnen indienen moeten er in de gemeente of binnen twee aangrenzende gemeenten wel binnen een week 2 wolfaanvallen zijn geweest.

De regeling is ook voor terreinbeherende organisaties die schapen of geiten inzetten voor natuurbeheer. Zij zijn vaak geen eigenaar van de dieren en kunnen dan toch een aanvraag indienen.

In Drenthe is de subsidie op wolfwerende maatregelen met een jaar verlengd. Vanaf 1 januari tot eind 2023 is er 2 ton geld beschikbaar. In Drenthe kunnen ook houders van andere veesoorten dan schapen en geiten een beroep doen op deze subsidieregeling.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.