Nieuws

Schapen waren te duur voor offerfeest

2
Schapen waren te duur voor offerfeest

Dit jaar zijn er in Nederland twintigduizend schapen minder geslacht voor het offerfeest. De hoge prijzen van de laatste tijd hebben nadelig uitgepakt, de schapen waren te duur.

Voorman Andries Kingma van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee zegt dat er dit jaar 75.000 schapen zijn geslacht voor het offerfeest. In 2010 waren dat er 95.000, een afname van ruim twintig procent.

Kingma wijt dat aan de hoge prijzen voor slachtdieren. “Moslims kiezen er dan voor om geld te schenken, wat ook mag.”

De voorman van de Nederlandse schapenhandelaren zegt zijn hart vast te houden in de discussie over onverdoofd ritueel slachten. Als dat wordt verboden, zal dat leiden tot een prijsdaling voor schapen en lammeren, zo betoogde Kingma tijdens de tweede Dag voor de Professionele Schapenhouder gisteren in Lelystad.

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor zo’n verbod. Maar in de Eerste Kamer lijken de verhoudingen anders te liggen. De senaatsfractie van de VVD heeft zich er negatief over uitgelaten, zo meldt het Nederlands Dagblad.

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties op “Schapen waren te duur voor offerfeest

  1. Sil schreef:

    Het gaat ook niet over de prijs maar over de totaal-aantallen. Mij hoor je ook niet klagen… Het was vroeger in het jaar en ik heb ook bijna 10 euro meer gebeurd voor een onuitgezocht koppel van bijna 100 stuks! is toch 1000 euro meer.

  2. A.G.van de Pas schreef:

    Ik weet niet wat anderen voor hun bokken hebben gebeurd maar ik had maar € 10.00 meer dan ander jaren Als je dan de voer prijs mee neemt dan was er ’n nadelig opbrengst van 10 tot 15 euro Ik had wel bokken van ongeveer 30 kg geslacht Bij levering brachten die bijna net zoveel op dan met het offerfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.