Nieuws
wolf

Minister Carola Schouten van Landbouw wil dat schapen beter worden beschermd tegen wolven. Ze gaat daar met provincies over praten.

Dat maakte Schouten bekend in een brief aan de Tweede Kamer (.pdf). Daarin staan ook de uitkomsten van onderzoek naar draagvlak voor wolven in Nederland. 57% van de ondervraagden vindt de terugkeer van de wolf prima. 18% vindt dat de wolf niet welkom is.

Het onderzoek wordt binnenkort herhaald omdat de meningen kunnen wijzigen nadat in Noord-Brabant en Gelderland onlangs tientallen schapen door een wolf werden doodgebeten.

De minister schrijft dat het hier om een zwervende jonge wolf ging en dat er daarvan de komende tijd regelmatig ons land zullen aandoen.

Drenthe heeft overigens nu ook een zogeheten Gebiedscommissie Preventie Wolvenschade benoemd. Daarmee loopt Drenthe vooruit op de definitieve vestiging van een wolf, of een roedel, in de provincie. De vijfkoppige commissie telt 3 schapenhouders: Gijsbert Six, Diederik Sleurink en Albert Kerssies. Daarnaast is namens Staatsbosbeheer Ans van Wijk lid en is burgemeester Harry Oosterman van Weststellingwerf onafhankelijk voorzitter. De gebiedscommissie gaat aan de slag met werende maatregelen.

Provinciale Staten van Friesland vinden in meerderheid dat de wolf in hun provincie niet welkom is. Hoe ze daarvoor willen zorgen is nog onbekend.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

1 reactie op “Minister wil betere bescherming schapen tegen wolven

  1. Boudewijn schreef:

    De beste preventie is de ongecontreerde groeie van wolven stoppen en weren uit cultuurlandschap. Geef de wolf een plek , waar de mens geen onderdeel van is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.