Nieuws

LTO wil schapensector versterken

schapensector
Vertegenwoordigers van de schapensector op de LTO-bijeenkomst in Zwolle

LTO-Nederland werkt aan versterking van de Nederlandse schapenhouderij. De organisatie zoekt daarvoor samenwerking met andere partijen.

Het liefst zou LTO-Nederland alle organisaties van de schapenhouderij in één belangenorganisatie bijeenbrengen. “Samenwerken. Kengetallen verzamelen. Marktonderzoek doen. Professionals bij elkaar brengen.” Voorzitter Saskia Duives-Cahuzak van de landelijke LTO-vakgroep Schapenhouderij noemt deze punten als belangrijke onderwerpen voor samenwerking.

Haar vakgroep organiseert de laatste tijd, en ook nog de komende periode, bijeenkomsten waarin de ambities worden besproken. “We willen weten of we op goede koers zitten”, zegt Duives-Cahuzak. Zo was er afgelopen week een door 25 genodigden bezochte bijeenkomst op het moderne melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve in Zwolle. LTO lichtte daar de toekomstvisie ‘Het Schaap met de 6 poten’ toe. Uit de discussies werd duidelijk dat professionalisering, meer rendement en verbetering van de afzet sterk leven.

Die LTO-visie moet nu een strategie worden en komend jaar leiden tot concrete programma’s. LTO hoopt voor die programma’s geld bij elkaar te krijgen. Daarvoor gaat de organisatie in gesprek met onder meer het ministerie van LNV en ook op zoek naar Europees geld.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.