Nieuws

Jury looft Texelaars op Nationale

Juryleden van de Nationale Texelaarkeuring afgelopen zaterdag zijn dik te spreken over de kwaliteit van de dieren op deze fokdag. Bij het kiezen van de kampioenen ging het vooral om details. De top was breed.

Koos Tjepkema noemde de ooien die hij keurde van ongekende kwaliteit. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een uitmuntende dieren!”. Marjo van Bergen, een van de keurmeester van de rammen was ook zeer lovend. “De top is beduidend breder. Dit is echt best vee.”

Engelbert Vissers, arbiter voor de keuring van de Blauwe Texelaars, prijst de kwaliteit van de ooien van dit ras. Hij is wel kritisch op het beenwerk van de rammen. “Dat is af en toe niet acceptabel.”

Jan Wensink noemt de Dassenkoppen, het 3e ras op deze Nationale, steeds meer vooruitgaan. “De kleur is al een tijd goed. Nu zie je ook het type vooruitgaan. Het worden echte Texelaars.”

De fokdag kende 750 ingeschreven dieren. De keuringen gingen in hoog tempo.

De uitslag van de witte Texelaars is hier te vinden. Die van de Blauwe Texelaars en Dassenkoppen staan op de website van het Stamboek Blauwe Texelaars.

In het septembernummer van Het Schaap een uitgebreid verslag van deze nationale keuring.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.