Nieuws

Inschrijvingen Dag van het Schaap geopend

dag van het schaap
Het NK schaapscheren tijdens de Dag van het Schaap

De organisatie van de Dag van het Schaap heeft de inschrijvingen voor het NK schaapscheren, het wolplein en een grote kaaskeuring geopend. De Dag van het Schaap is op zaterdag 9 juni in Ermelo.

Het NK schaapscheren trekt altijd enorm veel publiek en is een vast onderdeel van de dag van het Schaap. In 2016, tijdens de vorige editie, stuntte Johannes Kloosterman door bij zijn eerste deelname meteen de titel in de wacht te slepen.

Bij dit NK werken de scheerders weer met professionele scheermachines, dus met een opgehangen motor. De jury let op hoe de schapen worden behandeld, op de kwaliteit van het scheerwerk en ook op de tijd. Aanmelden voor het NK kan via de mail: scheerwedstrijden@dagvanhetschaap.nl

Voor het wolplein kunnen bedrijven en particulieren zich vanaf nu ook aanmelden. Op dat plein zijn stands met wolproducten, workshops, demo’s, enzovoorts. Meer informatie: wolplein@dagvanhetschaap.nl

De kaaskeuring tijdens de komende Dag van het Schaap zal grootser worden dan andere jaren. Het is de bedoeling dat een jury eerst uit alle inzendingen de beste drie kazen kiest. Een andere jury zal op het podium de winnende kaas kiezen. Ook is er een publieksprijs voor de beste kaas. De kaaskeuring wordt georganiseerd door beide melkschapenstamboeken, de Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders en de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Meer informatie bij Herman van Assen: 06-28745728.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.