Nieuws

Honden jagen 14 schapen de dood in

honden doden schapen

Twee loslopende honden hebben afgelopen weekend 14 schapen van een kudde in het Westland gedood. De meeste dieren verdronken. De eigenaren van beide honden zijn bekend.

Zondagnacht kreeg eigenaresse Judith Prins van de schaapskudde ‘Grazend Populair‘ in het Westlandse Monster een telefoontje van de politie. Een van haar Drentse Heideschapen liep ergens los, het dier bleek gewond. Op weg ernaartoe ontdekte Prins dat tal van haar schapen, besmeurd met modder, op allerlei plekken verdwaasd rondliepen. ‘Foute boel’, dacht ze.

In de wei waar haar 60 ooilammeren van dit jaar liepen, renden 2 honden achter haar schapen aan. Ze bleken daar die nacht al uren mee bezig. De politie wist de dieren naar hun eigenaren, twee broers, te volgen toen ze naar huis terugliepen.

In de wei was het een vreselijk tafereel: 11 schapen verdronken in de sloot, 2 dood op de kant en 1 zwaargewond dier dat door de dierenarts is geëuthanaseerd. Twee ooilammeren zijn nog steeds vermist.

De familie waar beide honden van zijn, heeft toegezegd te willen meewerken aan het afhandelen van de schade. Twee broers van het gezin hebben geholpen met het opruimen van de kadavers.

Judith Prins is geschokt door de slachtpartij onder haar fokdieren. “We hebben elk jaar wel een of twee bijt-incidenten, maar zo ernstig als dit nog nooit. Het is een nachtmerrie. Dit mag nooit meer gebeuren.”

Ze heeft nog geen idee hoe groot de financiële schade is.”De dode dieren, drie keer de dierenarts laten komen, Rendac, de kraan om schapen uit de sloot te takelen, al onze uren. Het is nogal wat.”

Prins hoedt haar 300 schapen op terreinen in het Westland, ook in de duinen. Ze heeft naast deze stamboek Drentse Heideschapen ook Schoonebeekers.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.